6 förstklassiga restauranger i New York

Att äta i New York är en dröm för många, särskilt turister som reser i världen på jakt efter de bästa matställena. I storstaden som aldrig sover råder knappast någon brist på restauranger då det finns totalt cirka 26 000, från smidiga takeaways till lyxiga och trestjärniga-Michelin restauranger. Här är det en tradition att gå ut och äta då en genomsnittlig invånare går ut två till tre gånger per vecka. Storstaden erbjuder ett brett utbud av mat för att tillfredsställa den mest sofistikerade gommen. Beroende på kategori hittar vi förstklassiga restauranger med enkla och/eller sofistikerade menyer till de fashionabla platser som växer fram hela tiden. Här presenteras New Yorks sex bästa restauranger!

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park har funnits i drygt 20 år och har snabbat stigit i graderna till att bli en av de bästa restaurangerna. Denna topprankade restaurang ligger i hjärtat av New York City och har status som världens bästa restaurang. Deras specialitet är tidsenlig amerikansk matlagningskonst. Kocken Daniel Humm ansvarar för den episka menyn de erbjuder. Idag har restaurangen en meny med åtta till tio rätter i den stora matsalen. Restaurangens meny gör att gäster kan smaka på matlagningskonsten som återspeglar New Yorks jordbruk och dess kulinariska traditioner. För denna smakupplevelse är deras meny prissatt från 315 dollar och uppåt. Eleven Madison Park är öppen sju dagar i veckan.

Le bernardin

Denna fisk- och skaldjursrestaurang med franskt ursprung upprätthåller den enkla filosofin om att fisk är tallrikens stjärna. Menyn består främst av fisk och skaldjur i olika sorter, från halvråa till kokta. Emellertid, trots sin inriktning på havsmat, är wagyu-biff en återkommande specialitet på restaurangen. Wagyu-biff är nötkött av högsta kvalitet med en omfattande marmorering. Kostnaden för en trerätters lunch är 93 dollar medan en fyrarätters middag går på 165 dollar. Priset kan öka beroende på beställt tillägg. Denna restaurang fungerar under reservation. Från den första dagen i varje månad, utom söndagar, kan bokningar göras för en hel månad framåt.

Manhatta

Det är en restaurang som tillhör en sammanslutning av restauranger som tillhör Danny Meyer, som kombinerar gästfrihet med otrolig utsikt över metropolen. Köket drivs av kocken Jason Pfeifer, som förbereder djupsinniga säsongsrätter som uppskattas varmt av hans restauranggäster. En helglunch kostar 78 dollar för en trerätters, medan luncher från måndag till fredag kostar 50 dollar. För sin höga kategori och kvalitet som restaurang är detta ett rent fynd. En trerättersmiddag kostar 94 dollar.

Det är viktigt att lyfta fram att Manhatta har villkoret att vara en restaurang utan dricks, detta för att upprätthålla öppenhet och gästfrihet. Det fungerar under reservation som de flesta finare restauranger. En av restaurangens främsta fördelar är utan tvekan dess läge. Eftersom Manhatta hittas på våning 60 har den en magnifik utsikt över centrala New York, med endast några hundra meter från nya World Trade Center. Missa därför inte tillfället att kombinera både mat och utsikt på samma gång!

Peter Luger Steakhouse

Denna köttrestaurang ägs av familjen Forman och har utsetts till den bästa köttrestaurangen i New York sedan 1984. Denna plats har nästintill blivit legendarisk och en amerikansk klassiker. Utvalda slaktare säkerställer att restaurangens kött är av bästa kvalitet och använder speciella åldringsprocesser för att få en filé bli bland de bästa i landet. Menyn består av ett stort antal styckningar av kött, från finhackad biff till rostade revben, inklusive en amerikansk klassiker som en halvpunds rostbiffsburgare. Denna restaurang fungerar under reservation för att kunna smaka på dess utsökta kötträtter.

Lilia

Lilia är en italiensk restaurangen som tar med sig det bästa av italiensk mat till Brooklyn i New York. Köket drivs av dess ägare, kocken Missy Robbins. Restaurangen påminner om en traditionell italiensk taverna. Här tillagas bland annat vedeldade skaldjur och det erbjuds klassiska italienska cocktails. Därtill har vi en karakteristisk atmosfär och gästfrihet som gör att gästen kan njuta av en unik matupplevelse. Rätter som Lilia erbjuder är aptitretare, antipasti, små fisk- och skaldjursrätter, stora fiskrätter, ett varierat utbud pasta och köttstycken. Restaurangen fungerar under reservation, dock är detta inte en begränsning för att smaka på dess rätter eftersom den även välkomnar gäster som inte har bokat.

Momofuku Ko

Detta är en japansk traditionell restaurang som drivs av kocken David Chang. I sin eleganta matsal serveras en smakfull meny med olika rätter som ständigt förändras och består av 12 till 15 rätter per meny. Lunch serveras på lördagar och söndagar medan middagen serveras från tisdag till lördag. I baren erbjuder de gäster olika drycker och à la carte-rätter. Kostnaden för provsmakningsplattan är 255 dollar, medan drinkparning går på 195 dollar. Denna restaurang fungerar under den exklusiva bokningsmetoden.